Bel voor het maken van een afspraak

Home » De praktijk » Werkwijze

Werkwijze

U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut. U hebt dus geen verwijsbriefje nodig van de huisarts. Dat heeft voordelen. U komt namelijk direct bij de juiste behandelaar terecht en kunt meteen aan uw herstel gaan werken. De fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen. Bij twijfel verwijst de fysiotherapeut u naar uw huisarts.

Voor iedereen, jong en oud, is er wel een gespecialiseerde fysiotherapeut te vinden die uw specifieke klachten aan bijvoorbeeld uw bekken, uw kaakgewricht, uw wervelkolom of een opgezette arm na een borstoperatie kan behandelen. De huisarts speelt een centrale rol in de coördinatie van uw zorg. Daarom informeert de fysiotherapeut uw huisarts, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst.

Wat gebeurt er tijdens de eerste afspraak en wat neemt u mee?

– Uw identificatiebewijs (een geldig rijbewijs of paspoort) met het inschrijfbewijs van uw ziektekostenverzekering.
– Indien u toch eerst de huisarts/specialist raadpleegt, alvorens bij ons in behandeling te komen, dan neemt u de verwijzing van de arts mee.

De behandeling duurt ongeveer 30 minuten, afhankelijk van de aard van de diagnose en de daarop afgestemde therapie.
Om een indruk te krijgen van uw vraag of klacht informeren wij naar uw persoonlijke gegevens en naar huidige en eerder doorgemaakte ziekten en klachten. Dit onderzoekje om te kijken of u aan het juiste adres bent heet de screening. Vervolgens voeren wij een lichamelijk onderzoek uit. Aan de hand van de gegevens die wij zo verzamelen wordt een diagnose gesteld. Samen met u bespreken wij de resultaten van het onderzoek en de behandeling die wij voorstellen.

Neem vrijblijvend contact op

  • Velden met een * zijn verplicht