Bel voor het maken van een afspraak

Home » De praktijk » Vergoeding

Vergoeding

Fysiotherapie en Manuele Therapie worden zowel uit de basisverzekering als uit de aanvullende verzekeringen vergoed. Voor patiënten vanaf 18 jaar geldt, dat fysiotherapiebehandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen. Voor kinderen tot 18 jaar en chronische patiënten zijn andere regels ingesteld. De praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars. In hoeverre uw behandelingen vergoed worden, hangt af van uw aanvullende verzekering. Als u aanvullend verzekerd bent , wordt de rekening van de fysiotherapeutische behandelingen rechtstreeks naar de verzekeraar gestuurd. Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de aanvullende verzekering: zo geldt er soms een maximum aantal behandelingen, een maximum bedrag of zijn er andere beperkingen. Wij adviseren u om goed op te letten voor hoeveel behandelingen u per jaar bent verzekerd voor fysiotherapie.

Zorg dat u voor fysiotherapie en manuele therapie behandelingen voldoende aanvullend verzekerd bent. Alleen kinderen onder de 18 jaar en chronische patiënten na de eerste 20 behandelingen, krijgen een vergoeding uit de basisverzekering.

Hier ziet u met welke zorgverzekeraars wij contracten hebben afgesloten.

Chronische aandoeningen

De vergoeding van behandelingen voor chronische patiënten (volgens de landelijke lijst chronische aandoeningen) wordt vanaf de twintigste behandeling vanuit de basisverzekering geregeld. De eerste twintig worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Als u dus niet aanvullend verzekerd bent, moet u de eerste twintig behandelingen zelf betalen. Dit komt al gauw op ca. 600 euro.

Hoeveel behandelingen krijgt u vergoed? Het overzicht van vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen kunt u nalezen in de polisvoorwaarden, die u van uw verzekeraar hebt gekregen. Voor meer informatie over de chronische lijst kijk op: fysiovergoedingen.nl. Voor meer polis informatie kijk op: . V oor meer informatie over de vergoeding kijk op: www.defysiotherapeut.com, www.zorgverzekeringwijzer.nl

Neem vrijblijvend contact op

  • Velden met een * zijn verplicht