Bel voor het maken van een afspraak

Home » Begeleiding bij Sporten

Begeleiding bij Sporten

Sporten is onmisbaar voor je gezondheid…hardlopen is helemaal hot..

Maar wat nu als je steeds tegen klachten en blessures aanloopt?

Alleen lopen of in een groepje, het is makkelijk in te plannen en heerlijk om in de buitenlucht bezig te zijn. 

Steeds meer mensen kiezen ervoor in deze tijd de loopschoenen aan te trekken omdat het laagdrempelig en ideaal is om aan je conditie te (blijven)werken als alle andere sporten wegvallen. Anderen willen gewoon het wekelijkse rondje park of Zuiderplas kunnen blijven doen of eindelijk naar die wedstrijd of marathon toe trainen. Maar hardlopen kan ook voor vervelende klachten zorgen. Vooral de voeten, scheenbenen, knieën, heupen en rug zijn kwetsbaar. Bij zowel beginnende lopers als gevorderde lopers kunnen blessures ontstaan. Mogelijke oorzaken voor deze klachten zijn bijvoorbeeld verkeerde opbouw in loopschema, onvoldoende flexibiliteit en mobiliteit in de gewrichten, onvoldoende rust of overbelasting,  stabiliteitsproblematiek, inefficiënte looptechniek, en/of slechte keuze in schoenen. 

Zoek je hulp en begeleiding bij je (hard)loop en sportgerelateerde klachten dan ben je bij ons op het juiste ervaren adres. Bij aanhoudende klachten en klachten die hinderen in trainingsopbouw voor bijvoorbeeld je dagelijkse beweegrondje of voor een wedstrijd of evenement, kan gerichte  training/fysiotherapie noodzakelijk zijn.

 Cesar -en Fysiotherapeute Wendi Linke heeft met een achtergrond van +20 jaar hardloopervaring van korte tot marathon en ultra-afstand, praktische loopkennis aangevuld met theorie van de NPI en Running smart cursus; loopanalyse en loopscholing. Loopanalyse is mogelijk op de loopband of buiten. Na analyse en het in kaart brengen van de blessure en looptechniek zal er een behandelplan worden opgesteld om gericht aan de loopproblemen te werken. Met de achtergrond als oefen/houdingstherapeute is er veel oog voor loophouding en een goede core (spierspanning in het bovenlichaam) om efficiënt en klachtenvrij te kunnen blijven lopen.

Onze fysiotherapeute Carlien Dirkse van den Heuvel weet als oudhockeyinternational en trainster als geen ander hoe je trainingsbelasting opbouwt en als sporter herstelt van blessures en overbelastingsklachten. We kunnen onderzoek doen naar de oorzaak van de problemen en een op-maat behandelplan training/loopschema of revalidatieplan voor jou als sporter/ loper opstellen. We zetten ons graag voor 200% in om je weer rennend en sportend te krijgen maar verwachten van jou ook een 100% inzet om vooruit te komen! 

Voor vragen of een afspraak kunt u contact opnemen via de email op deze website of het telefoonnummer op de contactpagina

Neem vrijblijvend contact op

  • Velden met een * zijn verplicht

Manuele Therapie Dirkse van den Heuvel