Bel voor het maken van een afspraak

ZwangerFit®

Sporten tijdens de zwangerschap? Dit kan op een veilige en verantwoorde manier.

Bevallen is topsport!

En voor een topsportprestaties bereid je je uiteraard goed voor. Daarom is het belangrijk tijdens de zwangerschap actief te blijven. Onderzoek heeft uitgewezen dat conditie en spierkracht langer behouden kunnen blijven en in sommige gevallen zelfs verbeterd kunnen worden, mits er gericht en verantwoord getraind wordt. Zowel voor vrouwen die gewend zijn aan sport te doen, als voor vrouwen die daar een start mee willen maken, is het ZwangerFit®-programma een geschikte curus.

ZwangerFit® is een eigentijdse cursus voor de zwangere vrouw. In deze vernieuwde opzet van zwangerschapsbegeleiding is de jarenlange ervaring op het gebied van de zwangerschapsgym gebundeld met de laatste inzichten over bekkenpijn en de kennis van de bekkenbodem(dys)functies. Dit alles oefenbaar gemaakt met basiselementen uit de aerobic en de fitness.

Door de specifieke deskundigheid en de signaleerfunctie van de fysiotherapeut kan de actieve vrouw in haar zwangerschap zo optimaal mogelijk begeleid worden. ZwangerFit ® is een product van de fysiotherapeut die werkzaam is in de gezondheidszorg rondom de zwangerschap, bevalling en de periode erna. ZwangerFit ® is een beschermde titel en alleen voorbehouden aan fysiotherapeuten die de geregistreerde NVFB-ZwangerFit® opleiding hebben gevolgd.

NVFB-ZwangerFit® is ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapeuten bij Bekkenproblematiek en pre- en postpartum gezondheidszorg (NVFB). In dit ZwangerFit®-programma wordt op een actieve manier aandacht besteed aan je algehele conditie, de juiste lichaamshouding, het gebruik van je bekkenbodemspieren en het onderhouden en versterken van allerlei spiergroepen. Denk hierbij aan rug, buik, benen en armen.

Deelname en kosten ZwangerFit®

Deelname:
De cursus wordt aan kleine groepen gegeven. De lessen zijn 1x per week en worden doorlopend gegeven.
De lessen zijn op donderdagavond:
ZwangerFit® 19.00-20.00u

Wilt u deelnemen aan deze cursus?
Deelname aan de cursus kan vanaf ongeveer 16 weken zwangerschap tot aan de bevalling.

Kosten:
Intake (incl. 2 proeflessen) € 30
Lesgeld (per maand) € 45
Informeer bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor vergoeding.

Aanmelden ZwangerFit®

U kunt zich zowel telefonisch als via de email aanmelden voor de ZwangerFit® cursus.
Geef daarbij uw naam, telefoonnummer, e-mailadres, uitgerekende datum en u krijgt een bevestiging van deelname en het intakeformulier toegestuurd. Daarna wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek.

Tel: 073 – 612 07 25
E-mail: info@dirksevandenheuvel.nl

Voor informatie kunt u vragen naar Elles Damen
(Sport) fysiotherapeut en ZwangerFit®-docente
Fysiotherapie Dirkse van den Heuvel
Vivaldistraat 8
5216 EL ‘s-Hertogenbosch

Neem vrijblijvend contact op

  • Velden met een * zijn verplicht

Fysiotherapie en Man. Therapie Dirkse van den Heuvel

Vivaldistraat 8,
5216 EL 's-Hertogenbosch, Netherlands
T: 0736120725
E: info@dirksevandenheuvel.nl