Bel voor het maken van een afspraak

Home » Onze diensten » (Sport) fysiotherapie

(Sport) Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de deskundige van ons dagelijks bewegen. Bij hem of haar kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen. Hieronder leest u wat de fysiotherapeut doet, hoe een behandeling in z’n werk gaat en hoe de kwaliteit ervan gewaarborgd is.

Een fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt

Afhankelijk van de situatie gaat men naar een fysiotherapeut in een eigen praktijk of in een zorginstelling (ziekenhuis, revalidatiecentrum, bejaardenhuis of verpleeghuis). In sommige gevallen komt de fysiotherapeut aan huis. Een behandeling duurt ongeveer een half uur per keer. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van de klachten, door eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut in overleg een behandelplan opstellen. Dit is maatwerk. Wel werken veel fysiotherapeuten met vaste richtlijnen als basis, maar uiteindelijk is elk mens weer anders. Elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders.

Voor wie is de fysiotherapeut?

Jaarlijks gaan zo’n 2,5 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut vanwege klachten aangaande hun houding of omdat een beweging problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval, ziekte of operatie, een verkeerde beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten. Gewoon boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten, weer aan het werk kunnen of, als u in een instelling verblijft, zelfs eerder naar huis gaan. U leert hoe u door verantwoord te bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken.

Meer informatie? Zie www.defysiotherapeut.com

Neem vrijblijvend contact op

  • Velden met een * zijn verplicht