Bel voor het maken van een afspraak

Home » Onze diensten » Dry Needling therapie

Dry needling therapie

Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de ’energie’ in het lichaam.
Bij dry needling gebruikt men meestal één naald, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikkeld. Dry needling werkt op specifieke punten zgn: ‘triggerpoints’ ( een drukpijnlijke plek in de spier) en is geen ‘energie’ behandeling.

Dry needling therapie kan worden toegepast bij stijve spieren en gewrichten, RSI- klachten, klachten van de nek, schouder, arm, (tennis) elleboog, onderarm en pols. Klachten van de lage rug, heup, bil- en beenspieren, krampen, uitstralende pijn patronen, hielspoor, etc.

Het doel van Dry Needling

De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier(en) ontspannen.

De kosten van Dry Needling Therapie

Deze methode is een onderdeel van een normale fysiotherapie behandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent, vallen in principe ook de kosten voor dry needling therapie hieronder. Daarnaast bent u rechtstreeks toegankelijk. Dat wil zeggen dat u geen verwijsbrief van de huisarts nodig heeft voor fysiotherapie.

Wilt u een afspraak maken voor dry needling? Onze ervaren acupuncturist/fysiotherapeut Simone Timmermans kan u hierbij helpen. Tel: 073-6120725

Meer informatie over deze therapie:
Info over Dry Needling Therapie

Neem vrijblijvend contact op

  • Velden met een * zijn verplicht