Bel voor het maken van een afspraak

Home » Onze diensten » Acupunctuur

Acupunctuur

Acupunctuur is een geneeskunde en behandelmethode die naast lichamelijke invloeden ook mentale en emotionele eigenschappen van de mens beïnvloedt. Acupunctuur maakt gebruik van specifieke punten op energiebanen die, als deze geprikt worden, een duidelijke invloed hebben op het sturen van energie in energiebanen en de hieraan gekoppelde organen. Klachten met betrekking tot pijn, bewegingsbeperking, krachtsverlies en andere aspecten van lichamelijke klachten zijn goed te verhelpen. Ook heeft acupunctuur een gunstige werking op de organen doordat bij bepaalde orgaanklachten of -ziektes het orgaan versterkt wordt door opbouw van orgaanenergie.

Wat kunt U verwachten?
Het eerste consult bestaat uit een vraaggesprek, een polsdiagnose en het bekijken van de tong. Daarna wordt besproken wat de behandelmogelijkheden zijn. Het eerste consult neemt ongeveer 1 uur in beslag; de vervolgbehandelingen ongeveer 30 tot 45 minuten.

De acupunctuur behandeling

Acupunctuur maakt gebruik van steriele zeer dunne naalden die kortere of langere tijd in het lichaam verblijven. Het plaatsen van de naalden kan een korte pijnprikkel van 2-3 seconden veroorzaken die daarna geleidelijk minder wordt en uiteindelijk binnen de behandelingsduur verdwijnt. Na een behandeling kan er een tijdelijke opleving van de bestaande klachten ontstaan. Na elke behandeling zal een steeds langere periode van verbetering ontstaan. Ook een directe vermindering van klachten is mogelijk. Dit hangt van de persoon, de aard en de ernst van de klachten af.

Na hoeveel acupunctuur behandelingen resultaat?

Afhankelijk van de klacht is er na ongeveer 5 behandelingen een concrete verandering te zien. Als dit niet het geval is overleggen we met u of er andere wellicht meer geschiktere behandelingen zijn voor uw klachten.

Behandeling door een acupuncturist die is aangesloten bij de N.V.A. wordt door een groot aantal zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Informatie hierover is te vinden in de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar. Meer informatie hierover vindt u op http://www.acupunctuur.nl
Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Simone Timmermans (erkend NVA lid) werkzaam op dinsdag, woensdag en vrijdag.

Kosten per consult: € 50,-

Neem vrijblijvend contact op

  • Velden met een * zijn verplicht